inovativno uchilishte
За контакт с нас:

Тел.:+359 882 885 217
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
ул. 'Проф. Георги Паспалев' 11
Кюстендил 2500
България
www.nu-kn.com

Пътуване с ретро-локомотива Баба Меца

 Изявени ученици и учители пътуваха с Влака на буквите на 24 май. Атракционното пътуване бе до град Банкя по повод Деня на славянската писменост, под егидата на президента Румен Радев. Ретро-локомотивът Баба Меца и до днес е най-мощният парен локомотив в Европа. На него като огняр е работил поетът Никола Вапцаров в продължение на три години.

От нашето училище бяха поканени да пътуват шестнадесет ученици и пет учители. В групата бяха включени ученици изявени в различни област и допринесли с добро дело за училището ни.Това са ученици с постижения от състезания и олимпиади в областта на математиката, литературата, гражданското образование, изкуството, музиката и спорта.

Пристигайки на перона първокласникът Виктор Миленски, в ролята си на репортер, впечатли журналистите, които го интервюираха. Интервюто бе излъчено по Националната телевизия БНТ. Вики беше и специален гост на пресцентъра на журналистите и най- малкият фоторепортер, който отразяваше събитието заедно с истинските журналисти. Той получи и специален бадж на репортер. Виктор участва в клуб "Фото, моля!", който бе създаден по проект на МОН "Твоят час" по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020 г. Процедура на директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG05M20P001-2.004 "РАЗВИТИЕ НА СПОСОБНОСТИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ И ПОВИШАВАНЕ НА МОТИВАЦИЯТА ИМ ЗА УЧЕНЕ ЧРЕЗ ДЕЙНОСТИ, РАЗВИВАЩИ СПЕЦИФИЧНИ ЗНАНИЯ, УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНТНОСТИ (ТВОЯТ ЧАС) – ФАЗА 1"

Останалите ученици получиха брошури, значки и писмо специално от президента на Република България.

В състава на композицията беше включен вагон, наречен "Трака-трак книжарница" и в нея бяха изложени детски книжки на различни издателства. Учениците си купиха книжки и получиха подарък по още една.

Така, в Деня на славянската писменост, ученици и учители пътуваха с Влака на буквите.

1-2
1
2
2616
2647
2648
5
6
61
7
8
9
DSC 2650
DSC 2657
DSC 2659